hr personal planerar vid ett runt bord med dokument i mitten

Vi söker vår nästa stjärna på sälj och relationer!

Är du ambitiös, driven och har erfarenhet av försäljning och nätverkande både i fysisk och digital form. Är du kreativ och nyfiken på digitala kanalers genomslagskraft och användningsområde för att driva affärer? Sök då tjänsten som säljare hos oss på Miljödata med hela Sverige som marknad.

Miljödata är inne i en spännande expansionsfas för både organisationen och våra produkters utveckling. Vi har precis genomfört ett omfattande och spännande varumärkesarbete med nytt utseende för oss, våra system och vår hemsida. Vi söker nu 2 säljare för att förstärka vårt säljteam och bära ut vårt budskap och våra system till marknaden. Vi brinner för att hjälpa våra kunder inom arbetsmiljö och personalhälsa och våra system är marknadsledande stöd för chefer att hantera arbetet inom detta område.


Arbetsbeskrivning

Som säljare hos oss är ditt huvudsakliga uppdrag att bearbeta och sälja in våra system inom arbetsmiljö och personalhälsa till potentiella kunder över hela landet. Våra framtida kunder är både medelstora och stora organisationer, offentliga och privata företag inom de flesta branscher och dessa bearbetar du genom att kontakta, marknadsföra och offerera våra tjänster. Arbetet innebär även att svara på offentliga och privata upphandlingar.

Du utgår från vårt kontor i Karlskrona och utför tillsammans med övriga i säljteamet alla delar av säljprocessen för att vi tillsammans ska nå företagets uppsatta mål och budget. Till din hjälp använder vi moderna digitala verktyg för att etablera och följa upp kontakter samt  visa och sälja in våra system.

Vi har idag många både stora och medelstora kunder runt om i landet. Vi lägger stor vikt till att underhålla och säkerställa kundnöjdhet, därav innebär arbetet också att vidareutveckla våra kundrelationer och merförsäljning hos dessa.

Som säljare hos oss på Miljödata deltar du i hela resan för kunden från första kontakten till införande och uppföljning.  När vi inför ett nytt system hos en kund är du den som projektleder uppstart och utbildningar. Utbildningar sker både på plats hos kund samt via digitala möten. En viktig del av rollen är att alltid vara lyhörd mot kunden och ta in förslag på förändringar och förbättringar att ta vidare in i vårt produktråd.


Vem vi söker

Vi söker dig som har känsla för kundvård och försäljning och drivs av att ha ett stort eget ansvar för att göra det där lilla extra för varje kontakt och affär. Du är en framåt person som älskar att lyssna och förstå och har ett lösningstänk med kunden i fokus.

Eftersom arbetet innebär att presentera och utbilda större grupper i våra system ser vi gärna att du har liknande erfarenhet. Du är troligtvis utåtriktad, pedagogisk och är trygg med att prata inför människor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av offentliga upphandlingar och att du drivs av att arbeta för att teamet ska nå sina mål.

Våra system används för att förbättra våra kunders arbetsmiljö och personalhälsa. Därav bör du ha ett starkt driv av att vilja hjälpa människor. Arbete eller kunskap inom HR eller arbetsmiljö är meriterande.

Vi ser gärna att du har 2-4 års erfarenhet av systemförsäljning som account manager, kundansvarig eller liknande. Det är meriterande, men inget krav, om du har arbetat inom vår bransch innan och/eller har utbildning inom försäljning.

Du är självgående, uthållig, arbetar strukturerat och ser dig själv som en driven lagspelare. Du har affärsfokus, är förtroendeingivande och bra på att skapa långsiktiga relationer med både kunder och medarbetare

Du har erfarenhet av affärsrelaterat nätverkande och är van att använda sociala medier som LinkedIn. Annan erfarenhet av digital marknadsföring är meriterande.

Du har kunskaper inom vanliga system som Microsoft Office lätt för att förstå IT relaterade stödsystem

Du är kommunikativ och utrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska

Du har B-körkort


Dina arbetsuppgifter

Bearbetning av marknad

Nätverka och marknadsföra

Upphandlingar

Offerter

Förhandla

Skriva avtal

Demo och visning av system.

Kundhantering och dataintag i CRM

Projektledning vid införande och uppstart hos kund

Utbilda kunder i system


Att arbeta på Miljödata

Miljödata har en stark position på marknaden. Med en stadig tillväxt satsar nu företaget ytterligare genom att rekrytera fler och nya nyckelkompetenser samt genom att växa på den privata marknaden. Vi vill att du ska vara med på tillväxtresan och forma det framtida Miljödata.

Personalstyrkan består för närvarande av 19 anställda på kontoret i centrala Karlskrona. Personalomsättningen är mycket låg men kompetensen hög.

Miljödata har en stabil ekonomisk grund och har haft ett positivt resultat de senaste 15 åren. Miljödata omsätter ca 30 miljoner SEK per år.


Tjänsten

Heltid med start omgående eller enligt överenskommelse.

Fast lön


Placeringsort

Karlskrona


Kontaktuppgifter och ansökan

Maila oss din ansökan med CV och personligt brev här!

Vid frågor om tjänsten kan ni kontakta Stefan Frithiof per telefon 0455-33 35 36 eller mail här

Din ansökan vill vi ha senast 2020-06-12

Urval och intervjuer sker löpande.

 

Välkommen med din ansökan!

Våra produkter