Vi finns för att er organisation ska må bättre

Vi har till och med byggt in det i vår mission, i anledningen till varför vi finns till. Där säger vi ”Varje dag bygger vi lösningar, människor och organisationer” och tvekar inte för en sekund på att just så är fallet. Vi kodar, projektleder, säljer, testar, utbildar och en massa andra liknande saker – men allt det där görs inte för sin egen skull. Det görs för att i slutändan bygga människorna på arbetsplatsen, för att skapa rätt förutsättningar för den goda arbetsplatsen, för att just din organisation skall må bra och må bättre.

Idag är vi nästan 20 personer som alla, mer eller mindre, har en ganska enkel anledning till varför vi jobbar på Miljödata – vi vet att om arbetet med personal och arbetsmiljö är enkelt, strukturerat, smidigt och tydligt, blir allting så väldigt mycket bättre för både chefer och medarbetare. Och alla vi, oavsett om vi jobbar med utveckling, försäljning, support, ekonomi eller annat, har därför gjort det till vårt uppdrag att skapa de absolut bästa systemen för just dessa frågor.

kaffekopp och välmående personal som dricker kaffe ihop

Miljödata 2023 fortsätter utvecklas och växa. Vi gör det i takt med att våra tjänster blir mer och mer efterfrågade. Men vi gör det i lagom takt, på vårt sätt. Vi har inga planer på att bli en jätteverksamhet utan det fina ordet "lagom" passar oss just...lagom. 

 

Snabbfakta

  • Miljödata grundades 1988
  • Har organisationsnummer 556324-4036
  • Vi är 20 medarbetare
  • Vår VD heter Erik Hallén

Säkerhet

Datadrift
Att våra kunders information och data är säker, otillgänglig för obehöriga och att våra system är intrångssäkrade men ändå har hög grad av tillgänglighet för respektive kund, är ett av våra absolut största fokusområden. All mjukvara och data finns på högsäkerhetsservrar i Sverige där vi hela tiden arbetar aktivt med att fortsätta öka säkerhetsnivåer och förbättra skalskydd.

GDPR-dataskyddsförordning
Vår strävan är att alltid uppfylla de krav som ställs på oss som leverantör när vi hanterar data, och framförallt persondata. Vi har interna regelverk och tydliga rutiner för hur vi jobbar med våra kunders persondata och vi genomför regelbundet kontroll av interna dokument och verksamheten i sin helhet. All behandling av personuppgifter sker utifrån bestämmelserna i gällande integritetsskyddslagstiftning och i enlighet med EU:s dataskyddsdirektiv.

Du hittar mer information om hur vi på Miljödata jobbar med säkerhet på våra inloggade supportsidor 

certifikat logga för arbetsmiljö

Verksamhetsbetyg

Några områden som vi erhållit certifieringar och betyg för de senaste åren är:

Trippel-A diplom för högsta kreditvärdighet i Soliditets Kreditrankingsystem (2009-2019)

Lägsta riskklass (betyg 5) med riskprognos 0,03% av affärs- och kreditupplysningsföretaget UC (2010-12-02)

Miljöcertifikat från Affärsverken i Karlskrona för insatser i en hållbar framtid gällande inköp av el med bra miljöval (2017-10-19)

chefer skakar hand

Samarbetspartners

Lika viktigt som det är att vi själva håller högsta kvalitet i allt vi gör, lika viktigt är det att de vi samarbetar med gör det. Därför väljer vi, oavsett vilket område det handlar om, våra partners med omsorg - för skall de på något sätt vara en del av vår leverans, ställer vi lika höga krav på dem som på oss.

Visma partner logga till Miljödata

Partneravtal med Visma Enterprise

Visma Enterprise stödjer verksamheter, företag och organisationer i HR- och löneprocesser samt erbjuder affärslösningar för offentlig verksamhet 

För offentlig verksamhet samverkar Visma Enterprise med Miljödata inom arbetsmiljöområdet och erbjuder sina kunder våra lösningar beträffande rehabsystem, arbetsskade- och tillbudshantering samt arbetsmiljökartläggning.

Läs mer om Visma

Tieto partner logga till Miljödata

Samverkansavtal med TietoEvry

Som ett av Nordens största IT-bolag har TietoEVRY omfattande leveranser till nordiskt näringsliv, finanssektorn och offentlig verksamhet inom både stat, kommun och hälsosektorn. TietoEVRY erbjuder lösningar inom PA/HR-området för att effektivisera personalarbetet både inom den offentliga och privata sektorn.

Beträffande rehab, arbetsskador och tillbud och medarbetardialogen samverkar TietoEVRY och Miljödata. TietoEVRY erbjuder Miljödatas system till sina kunder.

Läs mer om TietoEVRY

Cleura partner logga till Miljödata

Hostingavtal med Cleura

Cleura är en ledande europeisk leverantör av infrastrukturtjänster med över 30 000 kunder och datahallar på 27 platser runtom i världen.

Cleura hostar Miljödatas system och hjälper oss att erbjuda våra kunder säkra och bra molntjänster. Cleura är certifierade enligt ISO 9001, 14001, 27001, 27015 och 27018 - internationellt erkända standarder för kvalitetledningssystem, informationssäkerhet och miljö. 

Läs mer om Cleura

Våra produkter